10 handige WordPress tips voor beginners

Ben je net begonnen met WordPress en heb je geen idee waar te beginnen? Geen zorgen, we hebben 10 handige tips voor je die je direct kunt toepassen om meer uit WordPress te halen. Met deze tips kun je je website optimaliseren en er nog beter uit laten zien!

  1. Gebruik een professioneel thema: Met een professioneel thema zorg je voor een professionele uitstraling van je website. Er zijn veel gratis en betaalde thema’s beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor WordPress.
  2. Maak gebruik van widgets: Met widgets kun je op een eenvoudige manier extra functionaliteiten toevoegen aan je website, zoals bijvoorbeeld social media knoppen, nieuwsbriefinschrijvingen en recente berichten.
  3. Gebruik plugins: Plugins zijn kleine stukjes software die extra functionaliteit toevoegen aan je website. Er zijn duizenden plugins beschikbaar in de WordPress plugin bibliotheek, bijvoorbeeld om je website sneller te maken of om je SEO te verbeteren.
  4. Maak je website snel: Een snelle website is niet alleen fijn voor de bezoeker, maar ook voor de zoekmachines. Met plugins als WP Fastest Cache of WP Super Cache kun je je website snelheid optimaliseren.
  5. Houd je website veilig: Veiligheid is belangrijk voor elke website, ook voor WordPress. Met plugins als Wordfence of iThemes Security kun je je website beveiligen tegen hackers en malware.
  6. Maak gebruik van categorieën en tags: Met categorieën en tags kun je je berichten en pagina’s beter structureren en kunnen bezoekers gemakkelijker vinden wat ze zoeken.
  7. Maak je website mobielvriendelijk: Steeds meer mensen bezoeken websites via hun mobiele telefoon. Zorg daarom dat je website mobielvriendelijk is, bijvoorbeeld met een responsive design.
  8. Gebruik afbeeldingen: Afbeeldingen kunnen je website er mooier en professioneler uit laten zien. Zorg wel dat je afbeeldingen optimaliseert, zodat je website snel blijft.
  9. Maak gebruik van permalinks: Met permalinks kun je de structuur van je URL’s aanpassen. Dit is niet alleen goed voor de zoekmachines, maar ook voor de gebruiksvriendelijkheid van je website.
  10. Maak gebruik van Google Analytics: Met Google Analytics kun je zien hoeveel bezoekers je website heeft en wat zij op je website doen. Hierdoor kun je je website nog beter optimaliseren.

Met deze 10 handige tips kun je als beginner direct aan de slag met WordPress. Wil je nog meer leren over WordPress en hoe je je website kunt optimaliseren? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Blog door The New Brand op