Hoe je WordPress Errors kunt achterhalen als beginner

WordPress is een krachtig en veelzijdig platform, maar soms kan het zijn dat je tegen problemen aanloopt. Een van de meest voorkomende problemen is het krijgen van errors, zoals 404-fouten, interne serverfouten of problemen met plugins en thema’s. In deze blogpost laten we je zien hoe je deze errors kunt achterhalen en oplossen als beginner

1. Schakel foutmeldingen in

Als je een error krijgt op je WordPress-site, is het belangrijk om te weten wat er precies aan de hand is. Om foutmeldingen in te schakelen, ga je naar het wp-config.php-bestand van je WordPress-installatie. Voeg de volgende regel code toe:

define(‘WP_DEBUG’, true);

Hiermee schakel je foutmeldingen in. Het is belangrijk om deze optie alleen in te schakelen als je problemen hebt, omdat het veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

2. Bekijk foutmeldingen in je browser

Als je foutmeldingen hebt ingeschakeld, kun je ze bekijken in je browser. Ga naar de pagina waarop de error zich voordoet en bekijk de broncode. Als er errors zijn, zie je deze hier staan. Dit geeft je een idee van wat er misgaat.

3. Controleer het errorlogbestand

Als je er niet achter kunt komen wat er misgaat door naar de foutmeldingen in je browser te kijken, kun je het errorlogbestand bekijken. Dit bestand geeft meer gedetailleerde informatie over wat er precies fout gaat. Het errorlogbestand is te vinden in de map /wp-content/. Als je deze niet kunt vinden, neem dan contact op met je hostingprovider.

4. Deactiveer plugins en thema’s

Als je nog steeds niet weet wat er misgaat, kun je proberen om plugins en thema’s te deactiveren. Het kan zijn dat er een conflict is tussen de plugin of het thema en WordPress. Door plugins en thema’s uit te schakelen, kun je erachter komen welke plugin of thema de oorzaak van het probleem is.

Met deze tips kun je als beginner gemakkelijk errors in WordPress achterhalen. Als je problemen blijft ervaren, neem dan contact op met een WordPress-expert om je te helpen het probleem op te lossen.

Blog door The New Brand op